Min bror Matti, en konstnär, en vän

I hela mitt liv har jag följt Mattis, min brors, konst. Han inspirerade och fascinerade mig och med spänning följde jag hans nytänkande och experimenterande. Ofta hade hans tavlor en dold mening som han inte gärna delade med sig av med en gång. Med glimten i ögat såg han på mig och sa: ”Du ser vad du ser. Det ska inte vara självklart, då blir det tråkigt. Det ska ta tid”. Än idag gör jag nya upptäckter i hans konst. Det gör att hans tavlor lever länge.

Den 22 augusti 2017 tog min bror Matti sitt sista andetag. Han dog i sviterna av alzheimer. Nära och kära var runtomkring honom. Han lämnade en stor saknad efter sig och kärleken han gav oss kommer att leva i oss för evigt.

På dessa sidor har jag som mål att samla in de olika konstverken som Matti har producerat. Har du något som Matti har skapat får du gärna skicka bilder till min e-postadress: info@helenaknuuti.se  och berätta väldigt gärna hur du kom över tavlan, skulpturen, smycket eller om du vill berätta något ni har upplevt tillsammans.

Helena Knuuti